بهترین مارک،نقشه طریقه نصب،نحوه عملکرد و تست کلید یا فیوز محافظ جان. کلید محافظ جان چیست و چگونه نصب میگردد.
کلید محافظ جان _ فیوز محافظ جان

آسان ژنراتور

کلید محافظ جان _ فیوز محافظ جان

بهترین مارک،نقشه طریقه نصب،نحوه عملکرد و تست کلید یا فیوز محافظ جان. کلید محافظ جان چیست و چگونه نصب میگردد.

فیوز و کلید های مینیاتوری محافظ جان

کلید محافظ جان چیست: کلید های محافظ جان در دو نوع دوپل در سیستم تک فاز و چهار پل در سیستم سه فاز تولید میشوند. فیوز محافظ جان جهت حفاظت از افراد در برابر برق گرفتگی و معمولا در مدارهای روشنایی و ساختمانی استفاده میشوند. با دانستن کارایی کلید های محافظ جان احتمالا بتوان از آنها در مدارت موتوری در مدارات ستاره با جریان نامی بالاتر بکار برد.

ما فروشنده کلید و فیوز نیستیم و این مقاله صرفا جنبه آموزش دارد.

ولی سیستم ارتینگ مناسب جهت حفاظت از دستگاه ها پیشنهاد میگردد. بر روی فیوز های محافظ جان یک شستی کوچک جهت تست عملکرد کلید محافظ جان تعبیه شده است. جهت تست آن کافیست برق ورودی کلید را متصل نمایید و کلید آن را بر روی وصل یا ON قرار دهید ، سپس با فشردن شستی باید کلید قطع گردد یا به اصطلاح کلید مینیاتوری محافظ جان بپرد. در غیر اینصورت کلید محافظ جان خراب است.

اخطار: اگر با دست خروجی کلید محافظ جان را لمس کنید، بدون احساس برق گرفتگی باید فیوز بپرد ولی هرگز با دست عملکرد فیوز محافظ جان را تست ننمایید. جهت اطمینان بیشتر میتوانید از یک مقاومت الکتریکی استفاده نمایید.

فیوز و کلید های مینیاتوری محافظ جان

شکل1: کلید مینیاتوری محافظ جان دو و چهار پل

بهترین مارک،نقشه طریقه نصب،نحوه عملکرد و تست کلید یا فیوز محافظ جان

همه چیز در مورد کلید محافظ جان: نوع دیگری از فیوز های مینیاتوری فیوز محافظ جان هستند. فیوز های محافظ جان بصورت تک فاز و سه فاز تولید میشوند که نول نیز از آنها عبور میکند. لذا محافظ جان ، جریان نول را از روی جریان فاز ها بدست می آورد و اگر کوچکترین اختلافی ببیند (مثلا 20 میلی آمپر) متوجه نشتی می شود. لذا سریعا برق خروجی را قطع میکند. آمپر فیوز محافظ جان باید از مقدار مورد نیاز یک پله بیشتر انتخاب شود.

چرا که بهتر است برای حفاظت و قطع مسیر عبور جریان در اثر اتصال کوتاه ، از بریکر و و یا فیوز مینیاتوری (پیشنهاد نمیشود) مارک اصلی خوب استفاده کرد.

کلید یا فیوز محافظ جان به انگلیسی

محافظ جان ها به نامهای رو برو شناخته میشوند: کلید محافظ جان - فیوز محافظ جان - (Residual Current Device (RCD) - Residual Current Breaker (RCB) - Residual Current Circuit Breaker (RCCB.

کاربرد،آموزش نحوه نصب،روش تست،علت قطع شدن و نحوه بستن انواع فیوز محافظ جان

بهترین مارک کلید یا فیوز محافظ جان-نقشه کلید یا فیوز محافظ جان-طریقه نصب کلید یا فیوز محافظ جان-نحوه کلید یا فیوز محافظ جان-عملکرد کلید یا فیوز محافظ جان- تست کلید یا فیوز محافظ جان

شکل2: مقاومت بدن انسان

جهت نصب فیوز محافظ جان فقط کافیست فاز و نول مصرف کننده را از آن عبور دهید. به همین سادگی این کلید عمل محافظت از جان انسان را بعهده میگیرد. در جعبه فیوز ساختمان در هر واحد یک عدد کلید محافظ جان ، در ورودی برق میگذارند. و از آن برای اتاق های مختلف ، بوسیله کلید مینیاتوری انشعاب میگیرند. چنانچه کمی نشتی به خاطر وسایل برقی و یا نمناک بودن محل سیم ها و یا مشکلات عایق سیم ها بوجود بیاید فیوز محافظ جان خواهد پرید.

کلید محافظ جان باید از فیوز های مینیاتوری یا بریکر های بعد از خود بزرگتر باشد. در نصب و سیم کشی کلید محافظ جان باید دقت کرد چون هرگونه نشتی جریان از سیم فاز یا نول به سمت زمین باعث قطع عملکرد آن خواهد شد. مانند نمی که به قسمتی از یک سیم لخت میرسد. همچنین به هیچ عنوان نمیتوانید از سیم نول یا فاز پس از کلید محافظ جان بصورت تکی انشعاب بگیرید.

مثلا نمیتوان فاز را از خروجی بریکر محافظ جان گرفت و نول را از جایی دیگر.

کلید محافظ جان سه فاز،pdf،اشنایدر،قیمت،کولر،زیمنس،تکفاز،هیوندا،کاوه،rcd چیست

کلید یا فیوز محافظ جان به انگلیسی-کلید محافظ جان - فیوز محافظ جان

شکل3: ساختمان داخلی کلید محافظ جان

ELCB چیست؟ (Earth Leakage Circuit Breaker)
ELCB مخفف "بریکر مدار نشت ارت" نوعی کلید محافظ جان است و از آن برای محافظت از فرد در برابر برق گرفتگی و آسیب دیدگی استفاده می شود. این محافظ جان ها جهت جلوگیری از صدمات و همچنین مرگ و میرها به دلیل برق گرفتگی تولید می شود. کلید بریکر ELCB تقریباً 50 سال پیش اختراع شده است ، اما امروزه ELCB به دلیل برخی از معایب آن مناسب نیست.

از این رو از محافظ جان دیگری به نام RCB (قطع کننده مدار نشت جریان) یا RCD (دستگاه محافظ نشتی جریان) که دارای مزایای بیشتر است استفاده میشود. اما عملکرد آن کاملاً متفاوت از ELCB است. برخی از خصوصیات ELCB به شرح زیر است:

  • همانطور که از نام آن مشخص است ، این بریکر با جریان نشتی ارت عمل می کند.
  • فاز ، نول و سیم ارت متصل به بار از طریق ELCB سیم کشی میشوند.

ساخت بریکر ELCB:
این استاندارد بین المللی است که هر دستگاه الکترونیکی باید درون جعبه ای احاطه شود. بنابراین ، هیچ حادثه برقی وجود نخواهد داشت. برای عملکرد صحیح محافظ جان ELCB ، نیاز به دفن میله فلزی در اعماق خاک وجود دارد و ELCB بین سیم ارت و سیم متصل به بدنه فلزی خارجی دستگاه برقی متصل می شود.

شکل4: عملکرد کلید محافظ جان ELCB

کلید محافظ جان (RCB) با فرض اینكه جریان ورودی به مدار الكتریکی از سیم خنثی بیرون بیاید ، كار می كند. به شرط عدم وجود مداری دیگر برای جریان فعلی. به عبارت ساده ، محافظ جان RCB جریان ورودی و خروجی دستگاه را اندازه گیری می کند. اگر هر دو این جریان مساوی باشند ، دیگر مشکلی در عملکرد طبیعی فیوز محافظ جان وجود نخواهد داشت.

برای دانستن زمان بهره برداری از ELCB ، به مثال زیر مراجعه کنید.

مثال: طبق شکل 2 کمترین میزان جریانی که بدن انسان (به عوامل مختلفی بستگی دارد) قادر به تحمل آن است 30mA ثانیه است. فرض کنید مقاومت بدن انسان (دست به پاها) 500Ω است و او به سیم فاز با ولتاژ 230 ولت AC نسبت به زمین دست بزند. جریان جاری شده از بدن به زمین خواهد بود:

I = 220V / 100Ω = 440mA

اکنون ، فیوز محافظ جان ELCB باید وارد عمل شود.

30mA sec / 440A = 0.068m sec.

با این حال ، کلید محافظ جان ELCB امروزه به دلیل برخی از معایب اساسی که در بخش بعدی ذکر شده ، مورد استفاده گسترده قرار نمی گیرد. جهت مشاوره،استعلام قیمت و خرید کلیدهای محافظ جان با واحد فروش ما تماس حاصل فرمایید.

معایب ELCB:

  • این فیوز محافظ جان ،بدون اتصال زمین مناسب ، کار نخواهد کرد. اگر سیم متصل به میله ارت شل یا شکسته شود ، محافظ جان ELCB قادر نخواهد بود ولتاژ خطرناک روی بدنه فلزی دستگاه الکتریکی / الکترونیکی را حس کند.
  • این کلید محافظ جان بین سیم ارت و بدنه فلزی وسایل برقی متصل شده است. اما بسیاری از مسیرهای موازی دیگر برای عبور دادن جریان از بدنه دستگاه به زمین بدون عبور از سیم ارت وجود دارد. به عنوان مثال، لوله های فلزی زیادی در خانه وجود دارد که می توانند مسیری موازی را برای جریان به سمت زمین فراهم کنند. به این ترتیب ، بعضی اوقات ELCB قادر به تشخیص ولتاژ خطرناک بر روی بدنه فلزی دستگاه نیست که ممکن است باعث صدمات جدی شود.
  • اگر کسی با سیم فاز در تماس باشد ، این فیوز محافظ جان عمل نمی کند زیرا در این حالت ، هیچ جریان جریانی در سیم ارت وجود نخواهد داشت. در حقیقت ، جریان سیم فاز از طریق بدن فرد جاری میشود.
  • هنگامی که یک سیم فاز با سیم نول در تماس باشد ، اتصال کوتاه رخ خواهد داد ، از این رو ، این کلید محافظ جان عمل نخواهد کرد. زیرا هیچ جریانی در سیم اتصال زمین وجود نخواهد داشت.
  • موارد بسیاری وجود دارد که در آنها جریان ارت در سیم ارت وجود دارد ، اما اوضاع در چنین مواردی خطرناک نیست ، اما کلید محافظ جان عمل میکند. به عنوان مثال با ضربه ای که در لحظه روشن کردن وسایل ایجاد میشود ، جریان در سیم زمین جاری شده و کلید محافظ جان ELCB قطع می شود.
  • برای برطرف کردن مضرات فوق ، دستگاه دیگری به نام (Residual Current Breaker (RCB اختراع شده است که برای محافظت در برابر جریان نشتی ارت استفاده می شود.

فیوز محافظ جان یکفاز،قیمت،اشنایدر،32آمپر،هیوندای،سه فاز،rcbo،هیوندا،پارس فانال چیست و چگونه عمل می کند

کلید محافظ جان همچنین به عنوان ELCB شناخته می شود که امروزه با نام RCCB شناخته می شود. این فیوز محافظ جان نسبت به ELCB حساس تر و دقیق تر است و عملکرد آن به طور کامل به اتصال سیم ردیاب محور مانند ولتاژ ELCB بستگی ندارد. برخی از خصوصیات RCCB ، RCD یا RCB به شرح زیر است:

  • بیشترین استفاده کلید محافظ جان RCD از 30mA تا 10mA است.
  • فیوز محافظ جان RCCB  از 300 تا 500mA برای محافظت در برابر آتش مانند مدارهای روشنایی با احتمال کمی شوک الکتریکی استفاده می شود.
  • جریان شبکه (فاز) و نول (N) هر دو سیم از طریق کلید محافظ جان RCCB یا RCD به بار وصل می شوند.
  • فیوز محافظ جان RCD هنگامی که جریان خطای زمین در مدار وجود داشته باشد ، عمل می کند.
  • همان مقدار جریان باید از طریق سیم نول ،جریان یابد همان قدر که جریان در سیم فاز جریان می یابد یعنی جریان مساوی باید در هر دو سیم فاز و نول جریان یابد.
  • اگر کلید محافظ جان RCD جریان نابرابر در سیم فاز و نول را تشخیص دهد ، مدار را در 30 میلی ثانیه قطع می کند.
  • فیوز محافظ جان RCD برای محافظت در برابر برق گرفتگی بسیار مؤثر هستند.
  • در خانه ای که سیستم ارت فقط به میله اتتصال زمین وصل شده است و نه به کابل های اصلی ورودی ، باید تمام مدارها توسط یک کلید محافظ جان RCD محافظت شوند. در غیر این صورت ، فیوز مینیاتوری MCB ممکن است جریان حد مشخص شده را که برای قطع جریان مدارها تعیین شده است را دریافت نکند.

تفاوت بین کلیدهای محافظ جان ELCB و RCCB

در جدول زیر تفاوت بین فیوزهای محافظ جان ELCB و RCCB آمده است.

تفاوت بین کلیدهای محافظ جان ELCB و RCCB

طریقه انتخاب کلید RCB و RCCB:

طریقه انتخاب کلید RCB و RCCB

مطالب مرتبط:

باتشکر از مطالعه شما؛ شرکت آسان ژنراتور فعال در زمینه دیزل ژنراتور، تابلو برق و برق صنعتی. 1400/3/16

;GDN TD,C LPHTZ [HK


لطفا جهت دریافت کاتالوگ بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

برچسب ها مقاله برق