طریقه انتخاب کلیدهای قدرت بریکر،دیژنکتور،سکسیونر،هوایی،فیوز مینیاتوری چگونه است؟انتخاب کلید بریکر جهت حفاظت مدارات قدرت و فرمان مهمترین نکته است.
کلید اتوماتیک - فیدر

آسان ژنراتور

کلید اتوماتیک - فیدر

طریقه انتخاب کلیدهای قدرت بریکر،دیژنکتور،سکسیونر،هوایی،فیوز مینیاتوری چگونه است؟انتخاب کلید بریکر جهت حفاظت مدارات قدرت و فرمان مهمترین نکته است.

کلید قدرت

ادامه(بخش دوم مطلب بریکر و سکسیونر ): نحوه انتخاب کلید قدرت : در انتخاب یک کلید اتوماتیک یا بریکر (breaker) چند معیار متفاوت وجود دارد که شامل ولتاژ ، فرکانس ، ظرفیت قطع شدن ، میزان جریان دائم کار، شرایط عملیاتی غیرمعمول و آزمایش بریکر می باشد. در این مقاله گام به گام در انتخاب یک فیدر یا کلید قدرت و فرمان مناسب به شما کمک خواهیم نمود.

کلید صنعتی

فیدر چیست - کلید کمپکت چیست - تعمیر و نگهداری و آزمایش کلید قدرت بریکر، دژنکتور و سکسیونر - کاربرد کلید قدرت - ظرفیت یا جریان دائم کار در کلید قدرت - قدرت قطع کلید بریکر قدرت - کاربرد کلید اتوماتیک در تابلو برق - انواع کلید در تابلو برق - آشنایی با انواع کلید قدرت بریکر مینیاتوری دژنکتور - استاندارد کلیدهای قدرت - انواع کلیدهای صنعتی

ولتاژ کاری انواع کلیدهای صنعتی: قطع کننده های مدار یا کلید های قدرت موجود در اندازه ها و ولتاژهای کاری مختلف تولید میشوند. ولتاژ کاری کلید قدرت یا دژنکتور بوسیله بالاترین حد ولتاژی که به پایانه های آن اعمال میشود محاسبه میگردد. همچنین کلید قدرت فیکس و اتوماتیک با ملاحظات نوع توزیع و نحوه قطع مستقیم مدار در سیستم محاسبه می شود. انتخاب یک کلید قطع کننده مدار با ظرفیت ولتاژ کافی برای پاسخگویی به مدار مهم است.

انواع کلید در تابلو برق

فرکانس کلید قدرت: کلید در تابلو برق تا 600 آمپر را می توان در فرکانس های 50-120 هرتز اعمال کرد. فرکانس های بالاتر از 120 هرتز با ریسک عملکرد مواجه خواهند شد. در طی پروژه های با فرکانس بالاتر ، جریان های گردابی و تلفات هسته آهن باعث گرم شدن بیشتر در اجزای قطع و وصل حرارتی می شوند . بنابراین نیاز به تخلیه یا کالیبراسیون خاص در این کلید قدرت است. مقدار کل اشتقاق بستگی به میزان آمپر ، اندازه فریم و همچنین فرکانس جریان دارد.

یک قانون کلی ، هرچه میزان آمپر بیشتر باشد ، میزان اندازه فریم کلید قدرت بیشتر است. مطالعه بیشتر بصورت فایل pdf: انواع بریکر

کاربرد کلید اتوماتیک در تابلو برق

همه بریکرهای دارای بالاتر از 600 آمپر دارای یک بیمتال انتقال دهنده حرارتی هستند و برای حداکثر 60HZAC مناسب هستند. برای 50 هرتز AC کالیبراسیون ویژه در دسترس است. کلید های قدرت حالت جامد برای فرکانس های 50 هرتز یا 60 هرتز از قبل کالیبره شده اند. در صورت انجام یک پروژه دیزل ژنراتور ، فرکانس 50 هرتز یا 60 هرتز خواهد بود. بهتر است قبل از انجام کار با یک پروژه 50 هرتز قبل از کار برقی اطمینان حاصل کنید که امکان کالیبراسیون وجود داشته باشد.

قدرت قطع کلید بریکر قدرت

قدرت قطع دژنکتور یا سکسیونر بالاترین میزان خطای جریان است که کلید قدرت می تواند بدون ایجاد خرابی سیستم به خودی خود قطع کند. تعیین حداکثر مقدار خطای جریان از طریق یک سیستم می تواند در هر زمان معین محاسبه شود. یک قانون مصونیت که هنگام در نظر گرفتن کلید قطع کننده مدار باید رعایت شود این است که ظرفیت قطع کننده یا قدرت قطع کلید قدرت باید برابر یا بیشتر از مقدار خطای جریان باشد که می تواند در نقطه ای از مدار اتفاق بیفتد.

عدم استفاده از مقدار صحیح قدرت قطع کلید قدرت باعث ایجاد صدمه به مدار و کلید قدرت یا مینیاتوری می شود.

ظرفیت یا جریان دائم کار در کلید قدرت

با توجه به رنج جریان دائم کلید قدرت، قطع کننده های مدار در آمپر مورد نیاز با دمای محیط رتبه یا رنج بندی می شوند. رنج آمپر جریان دائم کار چیزی است که کلید قدرت در دمای محیط جایی که کالیبره شده است کارایی دارد. یک قانون کلی برای تولید کلید قدرت، کالیبراسیون استاندارد آنها در 104 درجه فارنهایت است. رنج آمپر استاندارد کلید قدرت فقط به نوع بار و چرخه کاری بستگی دارد.

رنج کلید قدرت بریکر،مینیاتوری، دژنکتور یا سکسیونر توسط قانون ملی برق (NEC) وضع می شود. و منبع اصلی اطلاعات در مورد چرخه های بار در صنعت برق است. به عنوان مثال ، مدارهای روشنایی و فیدر معمولاً به کلید قدرت و فیوز مینیاتوری نیاز دارند که مطابق با ظرفیت بار مدار بستگی دارد. برای یافتن رنج های مختلف استاندارد جریان کلید های قدرت برای هادی های با اندازه های مختلف و بارهای مجاز ، به جدول NEC 210.24 مراجعه کنید.

فیدر چیست - کلید کمپکت چیست - تعمیر و نگهداری و آزمایش کلید قدرت بریکر، دژنکتور و سکسیونر - کاربرد کلید قدرت - ظرفیت یا جریان دائم کار در کلید قدرت - قدرت قطع کلید بریکر قدرت - کاربرد کلید اتوماتیک در تابلو برق - انواع کلید در تابلو برق - آشنایی با انواع کلید قدرت بریکر مینیاتوری دژنکتور - استاندارد کلیدهای قدرت - انواع کلیدهای صنعتی

کاربرد کلید قدرت

شرایط عملیاتی غیر معمول کلید قدرت و فیوز مینیاتوری: هنگام انتخاب یک بریکر ، در نظر داشتن محل کاربر یا اپراتور بسیار مهم است. ساختار هر کلید قدرت متفاوت است و برخی از آنها برای محیط های غیرمترقبه مناسب تر هستند. در زیر چند سناریو وجود دارد که باید در هنگام تعیین کلید قدرت یا بریکر بخاطر بسپارید:

  • تابلو برق های کنترل کننده آب و هوا از دژنکتور و کلید قدرت محافظت می کند.
  • دمای محیط بالا: در صورت استفاده از بریکرهای مغناطیسی استاندارد در دماهای بالاتر از 104 درجه فارنهایت ، باید کالیبره شوند یا در آمپر ایین تر استفاده شوند. برای سالهای متمادی ، کلیه دژنکتورها برای دمای 77 درجه فارنهایت کالیبره شده بودند ، به این معنی که باید کلیه کلیدهای قدرت بالاتر از این دما در آمر پایینتری استفاده شوند. در واقع ، بیشتر کاربرد کلیدهای قدرت در حدود 104 درجه فارنهایت بود.

برای این موقعیت ها از یک کلید قدرت ویژه استفاده شده است. در اواسط دهه 1960 استانداردهای صنعت تغییر یافت تا کلیه بریکر های استاندارد با درجه حرارت 104 درجه فارنهایت در کارخانه کالیبره شوند.

  • خوردگی و رطوبت: در محیط هایی که رطوبت ثابت است ، استفاده از حد رطوبت استاندارد برای کلید قدرت توصیه می شود. این روش در مقاومت در برابر خوردگی و / یا اکسید هایی که می توانند بریکر را خراب کنند ، کمک می کند. در محیط هایی که رطوبت زیاد است بهترین راه حل استفاده از بخاریهای تابلویی در تابلو برق است. در صورت امکان ، کلید قدرت باید از محیط های نامناسب خارج شوند.

اگر این کار عملی نباشد ، کلید قدرت یا دژنکتور هایی که به طور خاص ساخته شده و در برابر خوردگی مقاوم هستند ، موجود هستند.

  • احتمال زیاد شوک (لرزش-ضربه): اگر یک کلید قطع کننده مدار در محلی نصب شود که احتمال زیاد شوک مکانیکی وجود داشته باشد ، باید یک دستگاه ضد شوک ویژه نصب شود. دستگاه های ضد شوک شامل یک وزنه تعادل در مقابل ستون مرکزی هستند که زیر محل نصب شده است. این وزنه باید به گونه ای نصب شود که مانع از عملکرد واحدهای حرارتی یا مغناطیسی در حالت اضافه بار یا اتصال کوتاه نشود.

نیروی دریایی ایالات متحده بزرگترین کاربر نهایی بریکر های مقاوم در برابر شوک بالا است که در تمام کشتی های جنگی مورد نیاز است.

  • ارتفاع از سطح دریا در کلید قدرت: در مناطقی که ارتفاع بیش از 6000 فوت است ، برای توانایی حمل جریان ، ولتاژ و قدرت قطع جریان باید از بریکر با ظرفیت بالاتر استفاده شود. در ارتفاع ، فشار هوای کمتر، دمای اجزای حامل جریان را کمتر کاهش میدهد. همچنین هوای متراکم تری که در ارتفاعات پائین یافت می شود ، گرما را بهتر منتقل می کند.

علاوه بر گرمای بیش از حد ، هوای رقیق تر مانع از ساخت یک دی الکتریک به اندازه کافی سریع می شود تا در برابر همان ولتاژهایی که در فشار عادی اتمسفر قرار دارند مقاومت کند. مسائل مربوط به ارتفاع همچنین می تواند روی ژنراتورها و سایر تجهیزات تولید برق تاثیر گذار باشد. بهتر است قبل از خرید با یک متخصص تولید برق صحبت کنید.

  • محل قرارگیری کلید قدرت در تابلو برق: در بیشتر مواقع ، می توان کلیدهای قدرت را در هر موقعیت مکانی ، به صورت افقی یا عمودی نصب کرد ، بدون اینکه روی مکانیسم قطع یا قدرت قطع کلید در سیستم تأثیر بگذارد. در مناطقی که باد شدید است، لازم است که بریکر یا دژنکتور روی سطحی که کمی با باد تکان می خورد را در محفظه ای قرار دهیم (بیشتر کلیدها به صورت محصور در آمده اند) .

هنگامی که یک کلید قدرت قطع کننده مدار به سطح انعطاف پذیر وصل شود ، ممکن است هنگام قرار گرفتن در معرض بادهای زیاد ، اختلال در مدار ایجاد شود.

تعمیر و نگهداری و آزمایش کلید قدرت بریکر، دژنکتور و سکسیونر

سرویس و نگهداری و تعمیر کلید قدرت بریکر مدار: هنگامی که یک کلید قدرت قطع کننده مدار را انتخاب می کنید ، کاربر باید تصمیم بگیرد عملکرد بریکر را تست و آزمایش کند که UL تست شده باشد (آزمایشگاه های Underwriter) یا خیر. برای اطمینان از کیفیت کلید قدرت بریکر، توصیه می شود که مدارهای متراکم توزیع که خرید میشوند UL تست شده باشند.

توجه داشته باشید که محصولات غیر UL تست شده ، کالیبراسیون صحیح دژنکتور یا بریکر را تضمین نمی کنند. تمام بریکر های قطع کننده مدار با ولتاژ کم که در لیست UL ذکر شده است ، مطابق با استاندارد UL 489 مورد آزمایش قرار می گیرند که به دو دسته تقسیم می شوند: آزمایش کارخانه و آزمایش میدانی.

  • آزمایش کارخانه UL: همه کلیدهای قدرت قطع کننده مدار با قالب استاندارد UL ، آزمایشات کالیبراسیون و آزمایش گسترده ای را بر اساس UL Standard 489 سری کرده اند. مهر و موم ناگسستنی تضمین می کند که کالیبره به طور صحیح انجام شده است و در معرض دستکاری و تغییر قرار نمی گیرد و محصول مطابق با مشخصات UL عمل می کند. در صورت خراب شدن مهر و موم ، ضمانت UL و سایر ضمانت نامه ها باطل است.
  • تست آزمایشی کلید قدرت: اطلاعات به دست آمده در زمینه تست میدانی بریکر، متفاوت از اطلاعات منتشر شده کاملاً طبیعی است. بسیاری از کاربران در مورد اینکه داده های تست میدانی ناقص است یا در اطلاعات منتشر شده از همگام سازی با مدل خاص خود سردرگم می شوند. تفاوت داده ها در این است که شرایط آزمایش در کارخانه نسبت به محیط کاری متفاوت است.

آزمایشات کارخانه برای نتایج دائم کار طراحی شده است. دما ، ارتفاع ، آب و هوا و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی که به طور خاص برای بریکری که مورد آزمایش قرار می گیرد طراحی شده و در نتیجه آن تأثیر می گذارد. مقاله NEMA AB4-1996 راهنمای برجسته ای برای آزمایش infield است. این راهنما نوع بهتری از نتایج عادی آزمایش infield را به کاربر ارائه می دهد.

برخی از کلیدهای قدرت با دستورالعمل آزمایش خودشان همراه هستند. در جایی که هیچ راهنمایی وجود ندارد از یک شرکت خدمات بریکر مطمئن استفاده کنید. جهت تعمیرات کلیدهای قدرت با ما تماس حاصل فرمایید.

کلید زیمنس ، کلید هیوندای ، کلید الکترونیکی ، کلید کمپکت ، کلید ls و کلید هوایی

  • تعمیر و نگهداری بریکر: در بیشتر مواقع ، کلیدهای دژنکتور یا بریکر قدرت دارای سابقه استثنایی از قابلیت اطمینان هستند که بیشتر به دلیل کمپکت (محصور) بودن این کلیدها است. محفظه باعث میشود تا کلید کمکت در معرض گرد و غبار ، رطوبت ، اکسید ،قارچ، گرد و غبار ، سایر محتویات و دستکاری را به حداقل برساند. بخشی از تعمیر و نگهداری کلید کمپکت مناسب این است که اطمینان حاصل شود که کلیه اتصالات ترمینال و قطعات متحرک بریکر با مقدار مناسب گشتاور مطابق با تولید کننده تنظیم شده است.

اگر زمان کار اتصالات کلید قدرت تمام شود، مجدداً مورد صیقل و چفت شدن قرار می گیرد. بریکر ها همچنین باید مرتباً تمیز شوند. هادی های تمیز نشده ، هادی های کوچک و ترمینال های شل ، همه شرایطی هستند که می توانند باعث گرم شدن بیش از حد و ضعیف شدن کلید قدرت بریکر شوند. دژنکتور و فیدر هایی که به صورت دستی کنترل می شوند فقط به تمیز بودن مخاطبینشان نیاز دارند و اتصالات آن به صورت آزاد کار می کنند.

برای کلیدهای قطع کننده مدار قدرت که به طور مرتب مورد استفاده قرار نمی گیرند ، یک استارت دوره ای برای تازه کردن بریکر ها لازم است.

فیدر چیست

فیدر-فیدر برق قدرت -فیدر چیست

فیدر به تجهیزات انتقال قدرت از سیستم بالادست به سیستم ضعیف تر پایین دست اطلاق میشود. فیدر میتواند مانند یک کابل انشعاب یا کلیدهای چنگکی بالای ترانس برق ساده باشد. فیدر بسته به فشار برق ضعیف، متوسط و قوی همچنین میتواند دارای مدارات حفاظتی مانند برقگیر، بریکر یا کلید قدرت هوایی و فیوز کات اوت باشد. 

استاندارد کلیدهای قدرت

مثل همیشه ، بهتر است با یک متخصص برق معتبر مشورت کنید تا بفهمید چه نوع کلید قدرت یا بریکری برای شما مناسب است. عوامل مؤثر بر عملکرد ایمن و صحیح ژنراتور و کلید یا فیوز قطع کننده مدار فرمان و قدرت از یک محل به سایتی دیگر متفاوت است. و فقط یک متخصص دارای مجوز می تواند تجهیزات مناسب را مشخص کند.
منبع:

ماتولیچ ، دارکو. 'بریکر ص. نسخه 171-173 در محل تولید برق نسخه 4. بوکا راتون ، فلوریدا: انجمن سیستم های تولید برق ، 2006. (Matulic, Darko. 'Circuit Breakers' p. 171-173 On-Site Power Generation 4th Edition. Boca Raton, Florida: Electrical Generating Systems Association, 2006.)

مطالعه بیشتر بصورت فایل pdf: بریکر

مطالب مرتبط:

 
 

باتشکر؛ شرکت آسان ژنراتور فعال در زمینه دیزل ژنراتور و تابلو برق. 99/4/6

;gdn rnvj fvd;v nCk;j,v ndCk;j,v s;sd,kv tdnv fvr ;gdn rnvj


لطفا جهت دریافت کاتالوگ بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

برچسب ها مقاله برق