قیمت،تعمیر،آموزش،مشخصات و ساختمان داخلی کلید قدرت بریکر،دژنکتور و سکسیونر هوایی،فشار متوسط و قوی،sf6،خلا،cb،rcb،rccb،موتوردار،کمپکت و الکترونیکی چیست
بریکر - سکسیونر

آسان ژنراتور

بریکر - سکسیونر

قیمت،تعمیر،آموزش،مشخصات و ساختمان داخلی کلید قدرت بریکر،دژنکتور و سکسیونر هوایی،فشار متوسط و قوی،sf6،خلا،cb،rcb،rccb،موتوردار،کمپکت و الکترونیکی چیست

کلید اشنایدر

کلید بریکر اتوماتیک(ديژنكتور یا MCCB) در تابلو برق چیست؟ pdf در این مقاله به تفصیل در مورد انواع کلید اتوماتیک، بریکر، فیدر، دژنکتور و سکسیونر بحث خواهیم نمود. (ما فروشنده بریکر نیستیم لطفا تماس نگیرید).

کلید اتوماتیک کلید کامپکت کلید سکسیونر کلید ديژنكتور کلید MCCB کلید هوایی کلید موتوردار چیست؟ قدرت دیزل ژنراتور

عکس بریکر+pdf

کلید اتوماتیک کلید کامپکت کلید سکسیونر کلید ديژنكتور کلید MCCB کلید هوایی کلید موتوردار چیست؟کلید اتوماتیک کلید کامپکت کلید سکسیونر کلید ديژنكتور کلید MCCB کلید هوایی کلید موتوردار چیست؟ قدرت دیزل ژنراتور

قیمت بریکر سوئیچ تابلو برق فشار ضعیف،متوسط و قوی در پست برق چیست؟اشنایدر،abb،pdf

کلید اتوماتیک قدرت (molded case circuit breaker) وسیله ای جهت حفاظت از مدارات قدرت و یا قطع و وصل برق می باشد. در حالی که فیوز مینیاتوری در صنعت اغلب در قسمت فرمان جای دارد. سرعت و قدرت قطع جریان در کلیدهای اتوماتیک بسیار بیشتر از فیوزهای مینیاتوری است. قیمت و ابعاد کلید بریکر بسیار بیشتر از فیوزهای مینیاتوری میباشد. کلیدهای اتوماتیک در انواع دو پل، سه پل و چهار پل ساخته میشوند.

کلید های قدرت با عناوین کلید صنعتی، کلید بریکر، کلید کمپکت، کلید هوایی، فیدر، کلید تابلو برق ، کلید مغناطیسی و mccb شناخته میشوند. آنها در انواع کلید اتوماتیک قابل تنظیم ،کلید فیکس یا ثابت، کلید کمپکت، کلید اتوماتیک، کلید روغنی، سکسیونر، کلید خلاء ، دژنکتور، کلید فشار ضعیف، متوسط و قوی، کلید گازی sf6 و... تقسیم بندی میشوند که در این مقاله در دو بخش به تفصیل در مورد هر کدام توضیح میدهیم.

کلید تابلو برق

بریکر تک فاز وجود ندارد. بجای کلید قدرت دوپل (بخاطر نایاب بودن و قیمت بالا (بخاطر تولید کم)) ، از بریکر سه پل استفاده میشود. بالا بودن قدرت قطع کلید اتوماتیک قدرت از این جهت اهمیت دارد که شما حالتی را تصور کنید که در آن جریان در لحظه اتصال کوتاه بسیار زیاد شود. و دو پلاتین المان قطع کننده به هم بچسبند (جوش بخورند). لذا در این حالت این بریکر دیگر جریان خروجی را نمیتواند قطع کند.

بالا بودن قدرت بریکر قطع مزیت دیگری نیز دارد از جمله کاهش اصطحلاک کلید . زیرا کنتاکتهای المانهای قطع کننده قدرت به مرور زمان سیاه شده و از بین میروند.  و جریان کمتری از خود عبور میدهند که ممکن است حس کنید چراغها نورشان کم و زیاد می شود. در این حالت برق به صورت قوس الکتریکی عبور میکند و در صورت تعویض یا تمیز نکردن پلاتینهای آن امکان آتش سوزی نیز وجود دارد. معمولا تمیز کردن پلاتینهای دژنکتور کاری بیهوده است.

کلید قدرت sf6،اکسپانزیون،هوایی،خلا،cb،بریکر یا دژنکتور قطع زیر بار،rcb و rccb چیست

انواع کلیدهای اتوماتیک یا بریکر های قدرت فشار ضعیف ، متوسط و قوی شناخته شده در بازار (انواع کلیدهای برق صنعتی و سکسیونر):

  1. کلید اتوماتیک فیکس یا ثابت. دژنکتور فیکس قابل تنظیم نمی باشد لذا درجه حفاظت آن کم است. مخصوصا در برابر بارهای موتوری.

  2. کلید اتوماتیک قابل تنظیم: مقدار جریان خروجی ، زمان قطع ، جریان اتصال کوتاه و... آنها جهت تنظیم محدوده مجاز آمپراژ دقیق قابل تنظیم است.

  3. کلید اتوماتیک کامپکت:کلید موتور دار قابل تنظیمی است که تا حد زیادی کوچک شده است.جریان آنها بین 16 تا 1600 آمپر است.

  4. کلید قدرت هوایی فشار ضعیف و متوسط(ACB): بریکر هوایی کلیدی قابل تنظیم است که کنتاکت های آن در هوا و در فشار جو باز و بسته می شوند. همچنین قیمت کلید قدرت هوایی نیز بالاتر از بریکر قابل تنظیم است.جریان آنها بین 800 تا 4000 آمپر است.

  5. کلید اتوماتیک الکترونیکی: کلید قدرتی با سیستم الکترونیکی حساس میباشد که بالاترین قیمت را میان کلیدها دارا است. کلیدهای الکترونیک به منظور حفاظت در مقابل اضافه بار، افت ولتاژ و اتصال کوتاه مورد استفاده قرار گرفته است. هم چنین این کلید ها برای راه‌ اندازی الکتروموتور یا پمپ نیز استفاده می‌شود. یک میکروپروسسور برای کنترل هوشمند رله‌ ی اضافه جریان با سه مشخصه‌ی حفاظتی شامل حفاظت تاخیر زمان طولانی معکوس اضافه بار، حفاظت تاخیر زمان اتصال کوتاه و حفاظت عملکرد لحظه‌ای اتصال کوتاه، در نظر گرفته شده است.

  6. سکسیونر های فشار قوی

شرایط کار عادی کلید یا بریکر قدرت که باید مورد توجه قرار گیرد:
1- دمای محیط 2- ارتفاع مجاز از سطح دریا 3- رطوبت 4- درجه آلودگی(میزان آلودگی یا گازهای قابل اشتعال موجود در محیط) 5- نوع نصب کلید صنعتی (ثابت یا کشویی) 6- نحوه اتصال 7-نصب بصورت عمودی ، افقی یا تخت

نکته: طبق استاندارد، کابلهای ورودی باید به بالا و کابلهای خروجی به پایین کلید بسته شوند ولی برعکس بستن آنها مشکلی در عملکرد بریکر نخواهد داشت. دژنکتور ها به صورت موتوردار جهت قطع و وصل اتوماتیک یا ریموت و فیکس یا بدون موتور وجود دارند. که البته بعضی از انواع بریکرهای قدرت که موتور ندارند را میتوان به موتور مجهز کرد.

تجربه ای مفید: بعضی کلیدها جهت قطع و وصل بصورت ریموت ، نیاز به رله آندر و شنت دارند. لذا در زمان خرید بایستی از فروشنده آن پرسیده شود تا در موقع رد کردن استعلام قیمت بخاطر گرانی رله آندر و شنت ، متحمل ضرر نشویم.

پارامترهای کلید اتوماتیک:

رله آندر یا افت ولتاژ(under voltage)

رله آندر چیست؟ این رله را داخل کلید قدرت در جای خود باید قرار داد تا در لحظه قطع برق شهر ،کلید قطع شود.در واقع اگر ولتاژ اعمالی به رله آندر از 70 درصد ولتاژ نامیش کمتر شود کلید را قطع میکند. پیشنهاد میشود از فروشنده کلید بخواهید رله آندر را جایگزاری کند تا نشکند. رله آندر را بوسیله ی یک فیوز مینیاتور از فاز و نول ورودی کلید ،برق دار میکنیم. سپس میتوان بریکر تابلو برق را قطع و وصل کرد.

تست نصب صحیح رله آندر: در صورتی که رله آندر درست جایگزاری شود ، وقتی برق دار نباشد کلید وصل نمیشود. جهت حفاظت از بارهای موتوری یا سایر تجهیزات در برابر قطع یکی از فازها می توان رله آندر را بوسیله یک کنترل فاز برق دار کرد. تا در لحظه ای که یکی از فازها قطع شد کنترل فاز مربوطه ولتاژ رله آندر را قطع کند و آن نیز دژنکتور را تریپ یا قطع کند. تریپ (trip) حالتی می باشد که کلید قطع است ولی روی off قرار نگرفته است.

در این حالت کلید قدرت وصل نمیشود و اهرم آن وسط قرار میگیرد. لذا باید کلید اتوماتیک یا دژنکتور را روی off قرار داد سپس آنرا وصل یا on نمود. در بعضی کلیدهای کامپکت در لحظه تریپ دکمه ریست بیرون میپرد که با فشردن آن به داخل، کلید قابل وصل شدن میشود.

رله شنت تریپ(shunt trip)

رله شنت چیست؟ رله شنت نیز مانند رله آندر داخل کلید در محل خود نصب میشود. با این تفاوت که با برقدار شدن رله شنت کلید قطع میشود. در واقع ولتاژ اعمالی به آن اگر بین 70 تا110 درصد ولتاژ نامیش شود عمل میکند .پس کاربرد آن جهت قطع کلید بصورت ریموت میباشد. از آنجایی که اگر کلید دارای رله آندر باشد ، با قطع ولتاژ رله آندر ، کلید قطع میشود. لذا از رله شانت کمتر استفاده میشود.

  • کنتاکتهای کمکی بریکر As on/off switch: هر کلید قدرت ممکن است دارای چند کنتاکت Nc و No باشد. که بعضا این کنتاکتها داخل کلید قابل افزایش میباشند.
  • کنتاکتهای کمکی دژنکتور BA: کنتاکتهای خطا میباشند که در هنگام اتصال کوتاه یا اضافه بار عمل میکنند.
  • مدار محدود کننده جریان کلید قدرت  یا limiter unit: مدارات محدود کننده الکترونیکی قدرت قطع کلیدهای کامپکت را بالا میبرند.

ساختمان داخلی،مشخصات،قیمت،محاسبه قدرت قطع کلید و فرق یا تفاوت بریکر و دژنکتور

انواع بریکر قدرت

کلید های اتوماتیک طبق نوع مصرف خود به دو دسته ی A و B تقسیم می شوند.

  • طبقه A : کلید اتوماتیک برای حفاظت مدارها بدون جریان قابل تحمل در زمانی کوتاه

  • طبقه B : کلید اتوماتیک برای حفاظت مدارها با یک جریان قابل تحمل در زمان کوتاه

نکته: در بازار برای مصارف موتوری و حساس از کلیدهای قابل تنظیم(به منظور حفاظت) و در مصارف معمولی(روشنایی) از کلیدهای فیکس یا قابل تنظیم استفاده میکنند.

مقایسه سکسیونر و بریکر: در بریکر ها از تجهیزاتی جهت خاموش کردن قوس های الکتریکی که پس از قطع شدن کلید ایجاد میشوند استفاده میکنند. ولی سکسیونر ها در هوای آزاد عمل قطع جریان فشار قوی شبکه را در پست برق به عهده دارند. قدرت قطع بریکرها بسیار بالاتر از سکسیونرهای قابل قطع زیر بار هستند.

جدول انتخاب کلید اتوماتیک

برای انتخاب کلید قدرت باید به نکات زیر توجه کرد:

1. ولتاژ نامی دژنکتور که برابر ولتاژ شبکه است . 2. جریان نامی کلید قدرت که مساوی یا بزرگترین جریان کار معمولی شبکه است. 3. قدرت نامی یا قدرت قطع کلید بریکر که برحسب MVA بیان میشود. 4. سرعت عمل ( زمان قطع) کلید. به مدت زمانی گفته می شود که پس از صدور فرمان الکتریکی قطع، قطع کننده مدار قدرت بطور کامل باز شود. بر حسب سیکل بیان میشود. بریکرها در ظرفیتهای مختلف از 700 کیلو ولت آمپر تا چندین مگا ولت آمپر وجود دارند.

بریکرهای بالای 250 مگا ولت آمپر مخصوصا سکسیونرها قابلیت قطع دستی (Local) ندارند. یک بریکر باید بتواند جلوی عبور جریان غیر مجاز ( جریان خطا) را در دو تا پنج سیکل بعد از دریافت فرمان قطع بریکر بگیرد.

مشخصات فنی و علایم مورد نیاز جهت کار با انواع کلید قدرت یا بریکر

- مقادیر ولتاژهای نامی انواع کلید اتوماتیک

  • Ve یا Ue ولتاژ نامی عملیاتی کلید قدرت: حداکثر ولتاژ بین فاز های ورودی دژنکتور به عنوان ولتاژ نامی عملیاتی نامیده می شود.
  • Vi یا Ui ولتاژ نامی عایقی کلید قطع زیر بار : مربوط است به ولتاژ آزمون دی الکتریک که معمولا حداکثر ولتاژ عملیاتی می باشد.
  • Vimp حداکثر ولتاژ فاز به فاز لحظه ای کلید اتوماتیک : مقدار ولتاژی است که بایستی برابر یا بزرگتر از مقدار اضافه ولتاژ های گذرا باشد که در مدار اتفاق می افتد.

مقادیر جریان های انواع کلیدهای الکترونیکی

  • Iجریان نامی بریکر : جریان نامی کلید قدرت.
  • Iجریان خروجی دژنکتور.
  • Iجریان تنظیم شده مجاز بریکر: جریان Ir کنار یک پتانسومتر نوشته شده که جریان خروجی برابر با این ضریب ضربدر جریان نامی است. در واقع این ضریب ضربدر ضریب Io تعیین کننده جریان خروجی می باشد.
  • tr کنار یک پتانسیومتر قابل تنظیم نوشته شده که مربوط به زمان مجاز عبور جریان Ir از بریکر فشار ضعیف است.
  • Im کنار یک پتانسیومتر قابل تنظیم نوشته شده که مربوط به ضریب جریان اتصال کوتاه است. im معمولا بین 1/5 تا 10 قابل تنظیم است. یعنی جریان اتصال کوتاه روی 1/5 تا 10 برابر جریان نامی کلید اتوماتیک قابل تنظیم است.
  • Tm کنار یک پتانسیومتر قابل تنظیم نوشته شده که مربوط به زمان مجاز عبور جریان Im از بریکر است.
  • multiplier current: جریان تقویت شده.
  • Isd یا Iinst  کنار یک پتانسیومتر قابل تنظیم نوشته شده که  مربوط به میزان جریان مجاز لحظه ای کلید قدرت می باشد.
  • Tsd کنار یک پتانسیومتر قابل تنظیم نوشته شده که  مربوط به مدت زمان مجاز عبور جریان Isd از بریکر قدرت است.
  • Ith جریان گرمائی هوای آزاد قردادی : Ith حداکثر جریانی است که بریکر در سیکل کاری ۸ ساعته می تواند تحمل کند. Ith برابر با حداکثر جریانی است که در آزمون افزایش دما در هوای آزاد اعمال می گردد.
  • Ithe جریان گرمائی احاطه شده  : Ithe مقدار جریانی است که توسط سازنده بریکر ارائه می شود. تا در آزمون افزایش دمای تجهیزات وقتی که در تابلو برق نصب می شوند به کار رود.
  • Ie جریان نامی عملیاتی  : مقدار جریانی است که در ولتاژ ، فرکانس و سیکل نامی و … در کلید قدرت جاری می شوند. مقدار Ie توسط سازنده مشخص می شود.
  • Iu جریان نامی بلاانقطاع  : Iu مقدار جریانی است که توسط سازنده داده می شود تا اینکه دژنکتور در طول سیکل کاری بدون قطعی آنرا از خود عبور دهد.

فرکانس نامی انواع کلید در تابلو برق:

فرکانس تغذیه ای است که معمولا تجهیزات طبق آن طراحی می شوند. مقدار آن بین 42 تا ۶۵ هرتز می باشد.(در ایران معمولا مقدار 50 هرتز در نظر گرفته می شود.)

سیکل نامی بریکر:

  1. سیکل کاری ۸ ساعته دژنکتور : مدتی که یک جریان ماندگار از کنتاکتهای بسته کلید قدرت عبور می کند در حالی که کلید در تعادل حرارتی است. این مدت کمتر از ۸ ساعت است.
  2. سیکل کاری بلاانقطاع : مدت زمان عبور جریان ماندگار از کنتاکتهای بسته که مدت آن بیشتر از ۸ ساعت می باشد.

مشخصه اتصال کوتاه بریکر:

الف : Icm  قدرت وصل اتصال کوتاه نامی بریکر: مقدار جریانی که بوسیله کارخانه برای ولتاژ و فرکانس نامی بریکر در یک ضریب قدرت مشخص داده می شود. قدرت وصل اتصال کوتاه نامی کلید قدرت برابر حداکثر جریان موثری است که قابلیت وصل دارد. در کلید های اتوماتیک فشار ضعیف ظرفیت وصل نبایستی کمتر از ظرفیت نامی قطع دژنکتور که در ضریب n ضرب شده است باشد. ضریب n از 1.41 تا 2.2 متغیر می باشد.

جدول رابطه میان ظرفیت اتصال کوتاه وصل و ظرفیت اتصال کوتاه قطع و ضریب توان

جدول رابطه میان ظرفیت اتصال کوتاه وصل و قطع و ضریب توان کلیدهای قدرت

ب : قدرت نامی قطع اتصال کوتاه بریکر: مقدار جریان داده شده بوسیله کارخانه برای ولتاژ عملیاتی کلید قدرت می باشد.

ج : Icn یا Icu قدرت نامی قطع نهایی اتصال کوتاه کلید قدرت : مقدار حدی ظرفیت اتصال کوتاه قطع که بوسیله کارخانه داده می شود.

د : Ics قدرت نامی قطع اتصال کوتاه کلید اتوماتیک در سرویس : مقدار جریان برای اتصال کوتاه قطع بریکر که توسط کارخانه در ولتاژ عملیاتی داده می شود.

ه : Icu​ حداکثر قدرت قطع اتصال کوتاه دژنکتور: حداکثر جریان قطع اتصال کوتاه کلید کمپکت به صورت عملی.

و: Icw حداکثر جریان قابل تحمل کوتاه مدت نامی قابل تنظیم کلید قدرت.

دژنکتور،دژنگتور،فشار متوسط،sf6،زیمنس،20kv،به انگلیسی،روغنی پارس سوئیچ،اشنایدر،هوایی و  abb چیست

كليدهاي قدرت يا بريكر براساس مكانيزم يا نحوه قطع يا خاموش کردن قوس يا ماده خاموش كننده قوس به انواع زير تقسيم مي‌شوند:

  • بریکرهای فشار متوسط هوا فشرده Air Blast C.B :

این بریکرها در ولتاژهای 11و33 کیلو ولت و 20kv کاربرد دارند و از ظرفیت قطع بالایی برخوردارند. بطوریکه در یک یا دو سیکل اول عمل کرده و جریان را قطع می کنند. طریقه کارشان بدین صورت است که هنگام باز شدن کنتاکتها هوای فشرده تا 800Psi بین کنتاکتهای بریکر فشار متوسط دمیده میشود. دمیدن هوای فشرده طول جرقه را زیاد کرده و آنرا خنک می کند . در این مکانیزم باز شدن کنتاکتها از طریق نیروی فنرهای قوی موجود در بریکر فشار متوسط انجام میشود.

در ایستگاههای بزرگ پست برق، اتاقکی جهت تامین هوای فشرده که در آن کپسولهای هوای فشرده آماده و یک دیزل ژنراتور یا دیزل پمپ جهت تولید هوای فشرده در نظر گرفته شده است.

  • بریکرهای فشار متوسط خلاء Vacuum C.B :

میدانیم که جرقه در کلیدهای قدرت بعلت یونیزه شدن عایق بین کنتاکها ایجاد میشود. حال اگر کنتاکها را در داخل یک محفظه خلاء قرار دهیم بعلت نبودن محیط هادی یونیزایسون اتفاق نیفتاده و جرقه ایجاد نخواهد شد. اساس کار این کلیدها بر این فرضیه استوار است.در این دژنکتور یک استوانه خلا وجود دارد که کنتاکها در داخل آن قرار دارند. هرچند بعلت نبودن محیط هادی جرقه صورت نمیگیرد ولی در لحظه قطع در اثر حرارت زیاد کنتاکتها و تبخیر سطحی و ذوب کنتاکتها بخار مس در فضای بین کنتاکتها جمع شده و یک محیط هادی را بوجود میآورد.

که باعث بروز جرقه مختصری میگردد. لیکن جرقه با صفر شدن جریان عبوری قطع میشود . با قطع جریان بخارهای مس مجدداً بصورت مس درآمده و تعدادی از آن روی سطح کنتاکتها و بقیه در ته کپسول خلا رسوب میکنند. کلیدهای خلاء دارای عمر زیادی هستند و احتیاج به سرویس زیادی ندارند. کپسول خلا این بریکرهای قدرت فشار متوسط قابل تعمیر نیستند و کنتاکتهای آنها بعد از مدتی خورده میشوند. لذا پس از یک مدت کارکرد معین باید کپسول با کنتاکتها تعویض شوند.

این بریکرها در ولتاژهای 11 و 20 و 33 کیلو ولت می توانند استفاده شوند.

  • بریکر روغنی فشار متوسط Bulk Oil C.B :

در این بریکرها از روغن بعنوان محیط واسط خاموش کننده جرقه استفاده می کنند .روغن استحکام دی الکتریکی خیلی بالاتری نسبت به هوا دارد. وقتی کنتاکتها درون روغن باز میشوند جرقه موجب میگردد که گاز تجزیه شده و با این عمل انرژی جرقه جذب شود. یکی از محصولات این تجزیه هیدروژن است که ظرفیت گرمایی بیشتری نسبت به هوا دارد. و برای استفاده بعنوان محیط واسط خنک کننده نسبت به هوا برتری دارد. اگر اکسیژن وجود نداشته باشد هیدروژن منفجر نمیشود .

از این دژنکتور در ولتاژهای 11و20و33 کیلو ولت(kv) می توان استفاده کرد. مکانیسم حرکت کنتاکها توسط فنرهای خیلی قوی صورت میگیرد . فشار هوای متراکمی که این فنرها را برای عمل کردن فشرده می کند حدود Psi 500 می باشد.

  • بریکر فشار قوی هگزا فلوئورید گوگرد (SF6) :

در این نوع بریکر گازSF6 یک محیط واسط خاموش کننده متداول برای کاربردهای فشار قوی و فوق فشار قوی ( بالای 400 کیلو ولت ) می باشد .در این کلیدها عایق جدا کننده هادیها از بدنه چینی میباشد. استقامت الکتریکیSF6 سه برابر استقامت الکتریکی هوا است. طراحی کلید قدرت SF6 اغلب بصورت مخازنی است که روی مقره ها قرار می گیرند .طریقه خاموش کردن جرقه بدین صورت است که هنگام جدا شدن کنتاکها و با حرکت کنتاکت متحرک که بصورت سیلندر ساخته شده است ابتدا گازSF6 در داخل سیلندر و در فضایی که توسط یک پیستون ثابت محبوس است متراکم می شود.

سپس با جدا شدن کنتاکت، بمجرد بروز جرقه ،گاز SF6 به طرف جرقه دمیده شده و آنرا خاموش میکند.این بریکرها دارای ظرفیت قطع بالایی هستند. این کلیدهای قدرت بخاطر گرانی گازSF6 در خطوط فشارمتوسط کمتراستفاده میشوند. البته باید توجه داشت که بریکر SF6در جاهایی که دمای هوا در زمستان به 35- درجه سانتیگراد می رسد نباید استفاده شود. چون گاز SF6 در این دما به مایع تبدیل شده و بریکر قابلیت خود را از دست میدهد.

بدلیل اینکه گاز sf6 بصورت پرفشار در مخزن کلید نگه داری میشود در نتیجه نشت گاز SF6 زیادی دارد و همیشه باید نشت گاز کلید قدرت sf6 مورد بررسی قرار گیرد . گاز Sf6 دارای خواصی به این شرح میباشد: 1. sf6 عنصری است پایدار و با میل ترکیبی بسیار کم 2. دارای ضریب عایقی الکتریکی بسیار بالا. 3. داری قابلیت جذب حرارت بسیار زیاد. 4. گازی غیر سمی غیراشتعال بی رنگ و بی بو و سنگین تر از هوا است .

  • کلید قدرت يا بريكر گازی SF6 C.B:

کلید قدرتی است که کنتاکت های آن در داخل گاز با فشار اتمسفر یا بیشتر ، باز و بسته می شوند.

  • كليدهاي مغناطيسي  Magnetic Blast C.B:

انواع كليدهاي قدرت فوق براي سطوح مختلف ولتاژ داراي معايب و مزايايي مي‌باشند. اما امروزه كليدهاي SF6 براي سطوح ولتاژ متوسط به بالا و كليدهاي خلاء براي سطوح ولتاژ متوسط مورد استفاده بيشتري قرار مي‌گيرند. علت اصلي آن در ولتاژهاي متوسط در درجه اول ،كمي تعميرات (تقريباً بدون نياز به تعميرات مي­باشد) و در ولتاژهاي بالا علت اصلي انتخاب كليد SF6 علاوه بر عدم نياز به تعميرات، كم كردن محفظه‌هاي قطع پلاتین مي‌باشد.

کلید اتوماتیک کلید کامپکت کلید سکسیونر کلید ديژنكتور کلید MCCB کلید هوایی کلید موتوردار چیست؟ قدرت دیزل ژنراتورکلید اتوماتیک کلید کامپکت کلید سکسیونر کلید ديژنكتور کلید MCCB کلید هوایی کلید موتوردار چیست؟ قدرت دیزل ژنراتور

قیمت،جدول انتخاب،تفاوت کلید اتوماتیک با فیوز مینیاتوری و پارامترهای کلید اتوماتیک چیست

انواع کلیدهای فشار متوسط و بریکر های فشار قوی:

تفاوت دیژنکتور با سکسیونر چیست؟ سکسیونر و دیژنکتور هردو کلید قدرت میباشند.بطور اختصار سکسیونر برای قطع مصرف کننده ای که بدون ولتاژ است و دیژنکتور برای قطع و وصل مصرف کننده حامل ولتاژمی باشد. در اصل قطع برق در سکسیونرها در لحظه صفر شدن ولتاژ انجام میگیرد.

سکسیونرسکسیونر

دژنکتور

دژنکتور چیست؟ تفاوت بریکر و دژنکتور: با افزایش ولتاژ در یک سیستم قدرت جرقه به هنگام قطع نیز بیشتر میشود. هرچه مصرف کننده پرقدرت باشد مقدار جرقه نیز بیشتر میشود .برای قطع اینگونه مصرف کننده ها از مکانیسمی که شامل سرعت و قدرت خفه کنندگی باشد استفاده می شود. چنین مکانیسمی در دژنکتور ها موجود می باشد و قادرند مصرف کننده را تحت ولتاژ قطع و وصل نمایند.

دژنکتور ازیک فنر قوی برای سرعت در قطع و برای خاموش کردن جرقه ازروغن یاگاز sf6 یا خلاء استفاده می کند. امروزه کلیدهای گازی یا خلاء به لحاظ عدم نیاز به تعمیر و نگهداری یا تعمیر و نگهداری کم بیشتر کاربرد دارند. در ضمن مهمترین مشکل کلیدهای روغنی انفجار آنها به دلیل اتصالی در خطوط می باشد .
دژتکتور- دیژنگتور- دیژنکتور- عکس دژنکتور

عکس دیژنکتور|دژنکتور|دژنگتور

مصرف کننده های کم قدرتی نیز درشبکه فشار قوی وجود دارد که برای سوییچینگ آنها نیازی به دیژنکتور نیست. و می توان آنها را به صورت معمولی قطع و وصل کرد. برای قطع و وصل آنها از کلید قدرت سکسیونر استفاده میکنند. مثلا ترانسهایی که روی تیر برق قراردارند با این کلیدها قطع و وصل میشوند. با بکارگیری فنر شارژ دراین کلیدها قدرت قطع آنها را میتوان افزایش داد که به سکسیونرهای قابل قطع زیر بار مشهور هستند.

همچنین سکسیونرها برای ایزوله کردن دیژنکتور نیز بکاربرده میشوند. بدین ترتیب که در ورودی و خروجی دژنکتورها نصب میشوند تا درمواقع لزوم دژنکتور کاملا از مدار جدا شود و مورد تعمیر قرارگیرد . در تاسیساتی که از دژنکتور و سکسیونر توامان استفاده شده ،نحوه قطع و وصل جریان بدین صورت است که برای قطع ابتدا دیژنکتور و سپس سکسیونر قطع شوند. و برای وصل ابتدا سکسیونر و سپس دیژنکتور وصل شود. در پایان باید بگویم که کلمات سکسیونر ودژنکتور فرانسوی میباشند.
جدیدترین انواع دژنکتور نوع خلا است که در واقع فاصله بین کنتاکتهای کلید خلا میباشد. باتوجه به منحنی شکست گازها یعنی منحنی پاشن ه،رچه حاصلضرب pd کمتر شود ولتاژ شکست بیشتر میشود. یعنی گاز دیرتر دچار شکست میشود. پس برای کلید قدرت مناسب تر است که فشار هوا بین کنتاکتها کم شود. تا کلید بهتر بتواند بار را قطع کند. پس بهترین نوع دژنکتور نوع خلا است. اگر نیاز به اطلاعات بریکرهای دیگری دارید آنرا پیشنهاد فرمایید.

کلید اتوماتیک قابل تنظیم اشنایدر 100 آمپر،هیوندا،کمپکت تک فاز،موتوردار زیمنس،هوایی،ls،abb و کلیدهای الکترونیک یا الکترونیکی

لطفا با پیشنهادات و انتقادات خود مارا در ارائه مطالب دقیقتر و صحیح تر یاری نمایید. درخواست خرید تمامی قطعات برق صنعتی و ابزار دقیق پذیرفته میشود.

  • چگونه یک بریکر انتخاب کنیم؟ طریقه انتخاب کلید بریکر چگونه است؟

مشخصات فنی بریکر ها (موجود در فایل بریکر+pdf) با یکدیگر متفاوت است. لذا در انتخاب و خرید یک کلید اتوماتیک یا بریکر چند پارامتر باید به فروشنده گفته شود:

  1. ولتاژ کاری
  2. جریان کانتینیوز
  3. فرکانس کاری
  4. حداکثر ظرفیت قطع (هرچه بالاتر باشد کیفیت و ضریب اطمینان کلید بالاتر میرود)
  5. شرایط عملیاتی غیرمعمول: دمای بالای محیط - خوردگی و رطوبت - شوک های مکانیکی(دستگاهایی که لرزش بالا دارند یا صنایع نظامی که باید در برابر شوک های ناشی از انفجار مقاوم باشند باید به این پارامتر دقت کنند.)  - ارتفاع از سطح دریا (ارتفاع بریکرهای معمولی تا 1800 متر است - موقعیت نصب بریکر (بریکرها نباید در برابر باد و گرد و خاک نصب گردند)

سکسیونر در نیروگاه: قابل ذکر است که در مدارات های ولتاژ جهت حذف آرک، از سکسیونر هایی با مدارات کنترل الکترونیکی پیچیده ای استفاده میکنند. این مدارات در لحظه دریافت سیگنال قطع، شروع به محاسبه و بررسی شکل موج ولتاژ مینمایند و پس از چند ثانیه دقیقا در لحظه ای که شکل موج سینوسی ولتاژ روی سکسیونر به صفر رسید، آن را قطع میکنند. این راهکار جهت افزایش طول عمر سکسونر ها بسیار موثر است.

تنها ایراد این طرح این است که در مواقع حساس و ضروری نمیتوانند در یک لحظه برق خروجی را قطع کنند.

  • تعمیر و نگهداری و آزمایش بریکر:

چک کنید بریکری که خریداری میکنید مطابق استاندارد UL 489 ساخته شده باشد. 

آزمایشات میدانی: از آنجا که بریکرها در شرایط آزمایشگاهی کارخانه سازنده تست میشوند ، اینگونه قابل اعتماد نخواهند بود. و باید بگونه ای باشد که دما، ارتفاع، شرایط محیطی و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی که به طور خاص برای محصول مورد آزمایش قرار می گیرند، تمام نتایج را به اثبات می رسانند. نشریه NEMA AB4-1996 یک راهنمای برجسته برای تست میدانی بریکر ها است. 

جهت انجام سرویس و نگهداری بریکرها تمامی پیچ های آنرا با گشتاور پیشنهادی کارخانه سازنده با آچار ترک متر (tork meter) سفت کنید. چرا که اتصالات بعد از مدتی شل میشوند. بریکر ها باید مرتب تمیز شوند. هادی های به درستی تمیز نشده ، هادی های با کاربرد اشتباه برای ترمینال و شل بودن پیچها تمام شرایطی است که می تواند گرمای بیش از حد و تضعیف بریکر را ایجاد کند. قطع کننده هایی که به صورت دستی عمل می کنند نیاز به این دارند که اپراتورشان تمیز باشد.

برای قطع کننده های مدار که به طور منظم مورد استفاده قرار نمی گیرند، برای وصل مجدد بریکر لازم است خنک شوند. ساختار بریکرها با هم خیلی متفاوت است لذا نمیتوان یک تعمیر کلی برای آنها بیان کرد. جهت تعمیر بریکر با شرکت آسان ژنراتور تماس حاصل نمایید. چرا که بعضی بریکرها فقط نیاز به تعمیرکار متخصص دارند. پس از چند سال یک بار (بسته به میزان قطع و وصل و میزان بار) باید بریکرها و کنتاکتورها باز شده و کنتاکتهای آنها تمیز و یا تعویض شوند.

هرچه کنتاکت های آنها فرسوده تر شود بریکر گرم تر میشود و در نهایت آتش خواهد گرفت.

کلید روغنی سه فاز

در ساختمان کلید های روغنی سه فاز جهت کاهش اثر جرقه و یا قوس الکتریکی در لحظه قطع کلید از روغن یا خلاء استفاده میشود. کلید های روغنی در ظرفیت های بالا تولید شده و ابعاد آنها بزرگ است. همچنین تعمیرات آنها نیز سخت تر است.

مشخصات کلید اتوماتیک اشنایدر

مشخصات کلیدهای اتوماتیک اشنایدر خوب و استاندارد است. و حداقل کیفیت قابل قبول در شرکت های بزرگ خصوصی و دولتی می باشد. ولی اخیرا کیفیت بریکر های اشنایدر بخاطر تولید بالا کم شده است. مارکهای سوکومک اصل فرانسه ، ABB و زیمنس از آن بهتر است.

قیمت کلید اتوماتیک

ادامه مطلب: کلید اتوماتیک - فیدر

با تشکر از مطالعه شما ، شرکت آسان ژنراتور دانیال فعال در زمینه :

  • تعمیرات ، آموزش ، تامین قطعات ، خرید و فروش دیزل ژنراتور

به روز رسانی 1400/3/16

FVD;V S;SD,KV ;GDN HJ,LHJD;


لطفا جهت دریافت کاتالوگ بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

برچسب ها مقاله برق

علی
تاریخ ثبت نظر: 1399/07/07
سلام وقت بخیر جای سراغ دارید قیمت دژنکتور و سکسیونر داشته باشند
آسان ژنراتور (مدیریت)
تاریخ ثبت نظر: 1399/07/08
سلام؛ درخواستتونو از طریق واتساپ بفرستید.